dimecres, 27 de gener del 2010

I ARA QUÈ? Orientació acadèmico-professional

És el moment de fer una de les decisions importants en la teva vida, ja que aquest curs acabaràs el 4t de la ESO, i cal analitzar l’oferta educativa per tal de prendre la decisió: en què et formaràs els pròxims anys per a dedicar-t'hi professionalment més tard.

Has de tenir en compte que les preinscripcions per als estudis post-obligatoris són al maig aquest any. És important tenir tota la informació de les preinscripcions amb temps.


La Generalitat dóna informació sobre els estudis disponibles a Catalunya que pots cursar. 

Com a estudis postobligatoris pots escollir principalment entre:

Et recomano que consultis el Follet informatiu del Batxillerat que hi trobaràs allí, t'aclarirà molts possibles dubtes que et sorgeixin.

CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJÀ
Com usar aquesta pàgina web? consulta per famílies professionals, la que més encaixi amb els teus propòsits, i d'allí els GM (els cicles de grau mitjà que més t'interessin). A la dreta trobaràs un accés en un rectangle vermell on t'indica en quins centres de cada comarca o ciutat es poden localitzar (Centres on es pot cursar).

 * Poden matricular-se en centres d’ensenyament d’adults les persones que tinguin entre 16 i 18 anys i que vulguin fer la preparació per a la prova d’accés a cicles formatius de grau mitjà i a la formació bàsica si justifiquen, en aquest darrer cas, motius laborals o altres circumstàncies específiques.


ALTRES OPCIONS (Poden complementar altres estudis o ser una sortida alternativa)

1)  Auxiliar de vol/Operador-a aeri
2)  Idiomes     
3) Cossos de seguretat de l’estat: (s’hi pot accedir per oposicions)
etc.



Si no vols continuar estudiant o vols treballar i estudiar a l’hora, fes-te un currículum i fes una ullada al MÓN LABORAL

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

HORARIS:

HORARIS DE 4t
Horari de 4t A
Horari de 4t B
Horari de 4t C
Horari de 4t D
Horari de 4t E